Camu Camu Poeder 100 gram (Biologisch & rauw)

12,50

De Camu Camu vrucht is een kleine bes uit het Amazone gebied welke bekend is om haar hoge concentratie vitamine C; deze is namelijk hoger is dan vrijwel elk voedingsmiddel dan ook. Ter vergelijking: een sinaasappel bevat 53,2 mg vitamine C per 100 gram fruit; Raw Camu Camu poeder bevat echter meer dan 10,000 mg vitamine C in een even groot portie. Een kwart theelepeltje bevat net iets meer dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C. De pure Camu Camu poeder van Raw Superfoods vergelijkt zich op de volgende manieren met andere merken; het is gedroogd onder een temperatuur van minder dan 45 graden, bevat 13% vitamine C en is 100% puur waarbij de poeders van andere organische “kwaliteitsmerken” gemengd zijn met maltodextrine, gedroogd zijn onder een temperatuur van 60 graden en slechts 8% vitamine C bevatten. Omdat het van de pure, onbewerkte vrucht wordt gemaakt, en niet van een synthetisch isolaat, bevat het poeder alle biologisch beschikbare co-voedingsstoffen waardoor de vitamine C optimaal door het lichaam wordt benut.

Uitverkocht

Product Description

De Camu Camu (Myciaria dubia) bes of wasgagel is de vrucht van een kleine struik welke voorkomt in het Amazone regenwoud in Colombia, Venezuela, Brazilië en Peru. De vrucht van de struik is de Camu Camu bes, een rood/paarse vrucht die op een kers lijkt, welke een uitzonderlijk rijke bron van vitamine C is. De Camu Camu vrucht bevat ook voedingsstoffen als antioxidanten, beta-caroteen, krachtige fytochemicaliën, aminozuren, proteïne, vetzuren, calcium en kalium. Camu Camu poeder heeft de kenmerkende zure smaak van bessen. Verse Camu Camu  bessen worden zorgvuldig geselecteerd en schoongemaakt. Daarna worden de zaadjes verwijderd en wordt de bes langzaam gedroogd. Vervolgens wordt er een fijn, oplosbaar poeder bereid door de Camu Camu bes onder een lage temperatuur te vermalen.

Waarvoor wordt het gebruikt?

De Camu Camu bes wordt door de inheemse bevolking van het regenwoud gebruikt als een vruchtensap welke bevorderlijk is voor de gezondheid. Camu Camu bevat 30 tot 60 keer zoveel vitamine C dan een sinaasappel. Een ander kenmerkende eigenschap is dat het van nature vol zit met een combinatie van fytonutriënten en bioflavanoïden. Het is een krachtig botanisch product, verrijkt met lichte sporen van vitamines als niacine, riboflavine en thiamine en aminozuren als valine, leucine en serine. Kruidenmeesters en beoefenaars van inheemse geneeskunsten stellen dat het een effectief middel is voor het versterken van het immuunsysteem en de wetenschap beaamt dit. Volgens een onderzoek, getiteld “Antioxidant Compounds and Antioxidant Capacity of Peruvian Camu Camu” en gepubliceerd in 2010, wordt de Camu Camu bes als een super vrucht beschouwt welke 30 fenolverbindingen als delfinidine 3-glucoside, catechine, rutine, cyanidine 3-glucoside, galzuur en ellaginezuur bevat. Deze stoffen beschikken over genoeg kenmerken van antioxidanten om het natuurlijk afweersysteem van het lichaam te versterken. Daarom wordt ook gesteld dat de Camu Camu bes virusvertragende, antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Hoe wordt het gebruikt?

De Camu Camu vrucht is een populair ingrediënt van onder andere vruchtensappen, smoothies, cocktails, fruit salades, snoepgoed, slagroom ijs, toetjes, yoghurt en verschillende avondmaaltijden. Camu Camu poeder heeft een oranje/rode kleur, een citroenachtige geur en een smaak die lijkt op dat van zure bessen. Het is een natuurlijke smaak- en zoetstof. Dit makkelijk oplosbare poeder kunt u mengen met een zoetstof als kokospalmsuiker en water om snel een gezond drankje klaar te maken. Camu Camu poeder is een natuurlijke zoetstof met een zure bessensmaak welke veel voorkomt in toetjes, slagroom ijs en drankjes. Naast het gebruik van Camu Camu in voeding, wordt het ook gebruikt in cosmetische producten als shampoo om de levenskracht en natuurlijke glans van het haar te behouden.

Camu Camu (Myrciaria dubia) wordt vaak ook aangeduid als Cacari, Camu of Camacamo en staat in andere landen ook wel bekend onder de volgende namen: Guavaberry, Rumberry, Mirto, Guaveberry, Guayabillo, Murta, Merisier-Cerise, Bois de Basse Batard, Coco-Carette, Escobille, Mijo, Cabo de chivo, Mije en Mije Colorado.

Contactdetails

Postbus 78 4100 AB Culemborg Mail: info@rawsuperfoods.com KVK: 37107982 BTW: NL2313.32.075.B01