Inca / Gouden Bessen 100 gram (Biologisch & rauw)

3,99

Gedroogde Incan Bessen

Incan bessen, ook wel goudenbessen of Physalis genoemd, groeien in een warm klimaat en vinden hun oorsprongin zuid Amerika. Ze hebben een unieke zoette citroenachtige smaak, als eenrozijn met een zure twist. Ze kunnen zo als een snack gegeten worden maar gaatook goed samen met chocolade of noten, in studenten haver of zelfgemaakteenergie repen, in smoothies of desserts. Incan bessen bevatten een hogeconcentratie carotine en bioflavenoids, voedingsstoffen waarvan studiesaangetoond hebben dat deze onder andere ontstekingsremmend werken enanti-oxidanten zijn. Ook zijn ze een goede bron van vitamine A en C. ze bevatten16% proteïne, wat ongewoonlijk hoog is voor een fruit.

Product Description

Gouden bes is een vrucht afkomstig van de Physalis peruviana plant. Ook bekend als Inca bessen of Physalis bessen deze vrucht, die een zoete en zure smaak bezit is inheems in het Andesgebergte van Zuid-Amerika. Deze oranje of geelachtig fruit wordt gedekt door een gerimpelde behuizing in de vorm van een Chinese lantaarn. De bes wordt fel oranje en zoet als ze rijp. Fijn rijpe bessen worden gedroogd bij lage temperatuur. Deze smakelijke bessen bevatten essentiële voedingsstoffen zoals bioflavonoïden, beta-caroteen, en eiwitten. Deze ruwe supervruchten vormen een gezonde snack en worden gebruikt in koekjes, smaakstoffen, desserts, yoghurt, salades, jams, chocolade en havermout.

Wat is het goed voor?

Het is verklaard door de USDA analyse die een 100g portie Golden berry voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine B1, vitamine B3 en vitamine C en minder calorieën. Voorlopig onderzoek suggereert dat de samenstellende’s carotenoïden en polyfenolen bezitten antioxidant en anti-inflammatoire eigenschappen. In-vitro bewijs suggereert dat withanolides, die antikankeractiviteit bezitten bevat.

In de volksgeneeskunde, zijn Golden bessen beschouwd als mild diureticum dat de normale vochtbalans in het lichaam onderhoudt handelen. 2005 Volgens een onderzoek gepubliceerd in biologische en farmacologische Bulletin, bezit uitstekende anti-oxidant eigenschappen en wordt gebruikt om astma, kanker, dermatitis, malaria en reuma en hepatitis te behandelen. Een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Medicinal Foods in 2009 heeft aangetoond dat Golden bessen zijn effectief in het beheersen bloedsuikerspiegel. Volgens het onderzoek van de Nationale Universiteit van Colombia, Golden bessen hebben immuun-modulerende werking en effectief zijn in het beschermen van de weefsels tegen roodheid en zwelling. Het is gemeld door de National Research Center’s Department of Medicinal en aromatische planten van de Egypte in 2013 dat de Inca bessen beschermen de nieren door verbetering van de ontgiftende functie lever door deze te beschermen tegen littekens en de longen door het te beschermen tegen zwelling en roodheid.

Geschiedenis

De plant werd gekweekt in de late 18e eeuw in Engeland en in het begin van de 19de eeuw in de Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika. Het staat bekend als Inca berry; Aztec berry, Afrikaanse grond kersen, gigantische gemalen kersen, kersen Peruaanse, Peruaanse grond kersen; Golden bes, kruisbes, Apelliefie, Pompelmoes, Cape kruisbes (Zuid-Afrika); Poha (Hawaii); Pok pok (Madagascar); Coqueret, Alkekengi (Gabon); Motojobobo Embolsado, Capuli (Bolivia); Aguaymanto, Capuli, Urchuba, tomate sylvestre (Peru); Lobolobohan (Filippijnen); Uchuva, Uvilla, Guchavo, Vejigon (Colombia); Bolsa de amor, Capuli, Amor en bolsa (Chili); Ras Bhari, Teparee, Makowi, Tiparee (India); Chuchuva, topotopo (Venezuela); Harankash (Egypte); Uvilla (Equador); Physalis (Verenigd Koninkrijk); Cereza Del Peru (Mexico); en Liefde in een kooi (Frankrijk). Etnisch, is het bekend als uchuva, Jam fruit en Peruaanse Cherry.

Contactdetails

Postbus 78 4100 AB Culemborg Mail: info@rawsuperfoods.com KVK: 37107982 BTW: NL2313.32.075.B01