Lovechock Almond / Fig

2,85

Lovechock is liefdevol met de hand gemaakt van de beste biologische, rauwe cacao uit Ecuador. In plaats van geroosterd, zijn de bonen zijn koude gemalen. Dat is de reden waarom Lovechock een natuurlijke bron is van flavonoïden en ‘Love Chemicals’: goodies die je gelukkig en liefdevol te voelen.

Uitverkocht

Product Description

Rijke, volle chocolade met noten en zoete vruchten.

Normaliter wordt cacao bij zeer hoge temperaturen gebrand en gemalen. Helaas gaat hierdoor veel van de kracht van de cacao verloren. Raw chocolate (rauwe chocolade) is anders: De rauwe cacao bonen worden niet gebrand en zijn koud gemalen. Hierdoor blijven veel mooie stofjes bewaard. Dit zijn met name de van nature aanwezige antioxidanten (flavonoïden) en de ‘liefdesstofjes’.

Bij Lovechock blijft gedurende de gehele productie, van boon tot aan het eindproduct, de temperatuur onder 49ºC. Respect voor de natuurlijke ingrediënten en passie voor chocolade zorgen voor de hoge kwaliteit van Lovechock.

Superfoods zijn natuurlijke voedselbronnen die extreem vol zitten met voedzame stoffen zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten, aminozuren (proteïnen), phyto-nutriënten enz. Superfoods bevatten niet slechts twee of drie stoffen die goed voor de gezondheid zijn, maar twaalf of meer! Niet voor niets maken superfoods een opmars in de westerse wereld.

Lovechock is gezoet met de gedroogde nectar van de kokosbloesem. Deze suikervorm is laag glycemisch en bevat veel antioxidanten en mineralen. Kokosbloesemsuiker is een prachtige ingedikte nectar met een rijke butterscotch-smaak, die wordt gewonnen uit de bloesem van de kokospalm in Java. De nectar word eerst ingedikt en daarna verder gedroogd tot poedervorm.

Kokosbloesemnectar kent een erg hoge ORAC-waarde. ORAC geeft de capaciteit aan van de aanwezige antioxidanten. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen in het lichaam. Daarnaast heeft de nectar een lage GI-waarde (lage glycemische index), en dat betekent dat het geen plotselinge veranderingen in de bloedsuikerspiegel veroorzaakt, de zogenaamde ‘suikerdip’, die door veel andere (slechte) suikers wel wordt veroorzaakt.

Ook in de verpakking van Lovechock streven we naar 100% ecologisch. Dat is gelukt met de makkelijk hersluitbare PEFC-wikkel. Het karton is gemaakt van hout uit duurzaam beheerd bos, waarbij rekening is gehouden met sociaal-culturele waarden van de gemeenschap. De binnenkant van de nieuwe kartonwikkel is bedrukt met biologische inkt! De kartonwikkel kan uiteraard bij het oud papier in de papierbak.

Ingrediënten:

cacaomassa*, cacaoboter*, gedroogde kokosbloesem nectar*, gedroogde vijgen* (12%), amandelen* (11%), rozijnen*, lucumapoeder*, macapoeder*, anijszaad*, bourbonvanille, kaneelpoeder*, zeezout. Chocoladedeel bevat tenminste: 80% cacaobestanddelen.

* van biologische oorsprong

Lovechock is 100% biologisch, past in een veganistisch dieet, is milieuvriendelijk, bevat flavonoïden, is melkvrij, sojavrij, glutenvrij, zonder geraffineerde suikers, gezoet met kokosbloesemnectar en kan sporen van noten bevatten.

Bewaartip: koel en droog bewaren tussen 12 en 17 graden Celsius (ten minste zes maanden houdbaar).