Mesquite Poeder 500 gram (Biologisch & rauw)

10,95

Pure, rauwe Mesquite poeder gemaakt van de peulen van de Mesquite boom. Heeft een rijke, romige textuur, een zoete karamel smaak en bevat diverse voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Een volledig natuurlijke zoetstof die aangenaam laag scoort op de glycemische index. Heerlijk in smoothies en een ideale bloem of suikervervanger in zelfgemaakte rauwe chocolade, gebak en desserts.

Uitverkocht

Product Description

Mesquite is afkomstig van de peulen van een boom en wordt op dezelfde manier gebruikt als Carob. Het is inheems in Zuid-Amerika en Zuidwestelijke delen van Noord-Amerika en wordt al eeuwenlang gebruikt als krachtvoedsel door de doorgewinterde bewoners van de Amerikaanse woestijnen. Mesquite wordt geïsoleerd van de zaadpeulen van de Mesquite boom, waarna het verwerkt wordt tot poeder of meel. Het is rijk aan eiwitten en bevat calcium, magnesium, kalium, ijzer en zink; daarnaast is het ook rijk aan het aminozuur lysine. Het voegt een romige textuur en een zoete, nootachtige, karamel smaak toe aan vele recepten en past goed in dranken met cacao en maca.

Product Omschrijving

Mesquite, ook wel bekend als Westerse honing mesquite, glandular Mesquite, honing Mesquite, tornillo, schroef bonen Mesquite, prairie Mesquite en velvet mesquite, is een basisproduct onder woestijnbewoners en is de laatste 2000 jaar het basisvoedsel geweest van de Amerikaanse Indianen. Mesquite peulen werden vele eeuwen lang geconsumeerd door de Hopi, Pima, Apache, Yuma, Maricopa, Mohave en Cahuilla stammen.

De gerijpte zaad (bonen) peulen van de Mesquite boom worden gebruikt en de zaadpeulen worden geselecteerd op basis van kwaliteit. Hierna worden ze gewassen in water. De peulen worden vervolgens op een lage temperatuur gedroogd en gemalen tot een fijn poeder of meel. Mesquite meel / poeder bevat veel eiwitten, magnesium, calcium, kalium, zink, ijzer en lysine aminozuren. Het is veilig voedsel, dat veel proteïnen bevat, en kan helpen bij het behouden van een stabiele bloedsuikerspiegel. Mesquite poeder heeft een zoete, karamel- en nootachtige smaak. Het is een goed alternatief voor bloem in rauwe recepten en wordt gebruikt in drankjes en smoothies. Het bevat voedingsvezels, heeft een lage glykemische index en onderdrukt de honger voor een langere periode.

Waar is het goed voor?

Mesquite poeder bevat diverse voedingsstoffen, zoals aminozuren, vitaminen en mineralen. Het bevat ook calcium, wat bijdraagt aan het behoud van gezonde botten, haren en een gezonde huid. Het is ook rijk aan kalium, wat bijdraagt aan de hartgezondheid en de ideale vochtbalans. Ook bevat het zink, een mineraal die een gezond immuunsysteem ondersteunt. Verder bevat het veel voedingsvezels, lysine, ijzer en magnesium. Het bevat fructose, een natuurlijke suiker, die helpt een stabiele bloedsuikerspiegel te ondersteunen. De glykemische index is 25, waardoor het voor diabetici een gezond alternatief is voor bloem.

Mesquite poeder is glutenvrij en bevat veel proteïnen. Het bevat veel vezels en wordt langzaam door het lichaam verteerd. Omdat de maag langer verzadigd blijft, worden hongergevoelens onderdrukt, waardoor het aanbevolen is aan personen die een dieet volgen. Het is een veelzijdig, gezond zoetmiddel, die eenvoudig kan worden toegevoegd aan shakes en drankjes. Het biedt een gezond alternatief voor bloem, omdat er geen suiker hoeft te worden toegevoegd en het kan worden gebruikt in rauwe desserts. Het kan worden gebruikt in combinatie met cacaopoeder, vanwege de gezondheidsvoordelen, maar ook voor extra smaak. Het is ook nog eens een natuurlijke smaakmaker.

Hoe wordt het gebruikt?

Mesquite poeder heeft een zoete karamelsmaak. Vandaar dat het wordt gebruikt en noten mylk, ijs, toetjes, drankjes, smoothies, gebak en koekjes. Ook is het een geweldige smaakmaker voor (rauwe) muesli en ontbijtgranen.

Contactdetails

Postbus 78 4100 AB Culemborg Mail: info@rawsuperfoods.com KVK: 37107982 BTW: NL2313.32.075.B01