Banoffee Taart Recept

Mmmm, een Banoffee Taart Recept, een kleverige bananentaart, die garant staat voor een perfect zoet tussendoortje! Zoals alle recepten op RawSuperfoods.com, bevat ook dit recept geen gluten (graan), zuivel en geraffineerde suikers.

Het toevoegen van mesquite poeder, samen met de honing en de yacon siroop, zal een perfecte toffeesmaak leveren.

Dit recept is genoeg voor een kleine taart van ongeveer 20 x 10 cm.

Ingrediënten

Bodem:

100 gram Pecan noten

100 gram Amandelen

200 gram Medjool Dadels (zonder pitten)

Vulling:

4 rijpe Bananen

4 eetlepels Honing

2 eetlepels Yacon Siroop

4 eetlepels Mesquite Poeder

8 eetlepels (70 gram) Pecan noten (2 uur lang geweekt)

180 gram Kokosolie (gesmolten)

Optioneel: 1 eetlepel Kokos water poeder

Werkwijze

Smelt de kokosolie in een dehydrator of in een kom, die je boven een pan kokend water plaatst.

Maal de pecannoten en amandelen in een keukenmachine, met een S-blad, tot een fijn mengsel. Voeg de dadels zonder pit toe en maal nog even door tot het mengsel goed gemixt is en een kleverige bal begint te vormen. Doe het mengsel over in een kleine taartvorm om de bodem te maken.

Snijd 1 banaan in plakjes en leg deze op de bodem in een enkele laag. Blend de overige bananen, honing en yacon siroop tot een gladde substantie. Voeg de Mesquite poeder, kokos water poeder en de geweekte pecannoten toe en maal dit in de blender tot een glad mengsel. Voeg tot slot de gesmolten kokosolie toe en meng goed door. Giet het mengsel over de taartbodem en de bananen in plakjes. Zet de taart een paar uur in de koelkast om op te stijven.

Optioneel: Decoreer met wat gehakte pecan noten.

Contactdetails

Industrieweg 1a 4104 AP Culemborg Postbus 78 4100 AB Culemborg Mail: info@rawsuperfoods.com KVK: 37107982 BTW: NL2313.32.075.B01