Colonhydrotherapie 101

Als je vandaag de dag op de aarde leeft dan ontkom je niet aan gifstoffen.

Met alle sporen van pesticiden in ons eten, resten van medicatie in ons drinkwater, giftige stoffen in onze huidverzorging producten, schoonmaakartikelen en luchtvervuiling overal om ons heen, kunnen we wel zeggen dat we in een toxische tijd leven.

Ons lichaam kan een flinke klus hebben aan al die lichaamsvreemde stoffen die verwerkt moeten worden onze huidige maatschappij en kan daarbij wel wat ondersteuning krijgen.

Een van de belangrijkste organen om afvalstoffen kwijt te raken zijn onze darmen. Wanneer die niet optimaal hun werk doen dan kunnen er afvalstoffen in het lichaam achterblijven.

Ontgiften is niet zo heel raar als je er over nadenkt. Gezond eten en voldoende lichaamsbeweging zijn twee belangrijke onderdelen om fit en gezond te blijven, maar ondanks dat kan het zo zijn dat er nog wat extra’s nodig is om alle afvalstoffen die gemakkelijk achter kunnen blijven in de darm kwijt te raken.

Om de darmfunctie te stimuleren zou je een detox kunnen volgen. We maken ons huis en auto schoon, gaan naar de mondhygieniste en verzorgen de buitenkant van ons lichaam. Dus waarom dan de binnenkant vergeten?

Wat is colonhydrotherapie?

Colonhydrotherapie is een zacht bad voor de darm met warm gezuiverd water en een van de meest effectieve manieren om haar te reinigen. Dit zonder de gebruikelijk gewenning die op kan treden bij laxeermiddelen.

Is colonhydrotherapie nieuw?

Colonhydrotherapie is niet nieuw. Het wordt al eeuwenlang gebruikt om het natuurlijke ontgiftende vermogen te ondersteunen, de spijsvertering te verbeteren en vitaliteit te verhogen. De eerste schriftelijke vermelding ervan gaat terug tot het oude Egypte van 1500 voor Chr.

Wat is het doel van colonhydrotherapie?

Het doel van colonhydrotherapie is om de darm optimaal te laten functioneren. Daar heeft je hele lijf baat bij, wat je kunt merken aan je huid, het hebben van meer energie en helderheid.

Is het echt nodig?

Ons lichaam is zo gemaakt dat het dag en nacht bezig is met detoxen. De darmen hier hun eigen taak in. Maar als deze niet optimaal werken dan kunnen daar klachten uit voort komen in de vorm van een onzuivere huid, een opgeblazen gevoel, verstopping en een algeheel je niet fit gevoel.

Wat zijn de voordelen van een behandeling?

  • Ontgiften
  • Verlichting van constipatie
  • Vermindering van IBS klachten
  • Minder opgeblazen gevoel
  • Licht en prettig gevoel in je buik
  • Zuivere huid
  • Meer energie
  • Beter slapen
  • Minder stress
  • Je goed voelen

Is het veilig?

Ja, colonhydrotherapie is veilig. Check natuurlijk wel altijd of de colonhydrotherapeut gediplomeerd is en gebruik maakt van professionele apparatuur met wegwerpartikelen. Is dit het geval dan kun je er met een gerust hart naar toe gaan.

Doet het pijn?

Een hoge darmspoeling doet geen pijn. Sommige mensen ervaren een licht krampgevoel tijdens de behandeling, dit trekt in de regel weer snel weg.

Val ik af erdoor?

De meeste mensen voelen zich lichter na een behandeling. Het kan zijn dat je ook echt op de weegschaal een kilo of wat minder ziet staan. Maar houd wel in gedachten dat dit geen vet is wat je bent kwijt geraakt.

Kan ik weer alles doen na een behandeling?

Afhankelijk van je conditie kun je alles alles gewoon weer doen na een behandeling. Als je niet helemaal in shape bent, plan dan een rustig dagje in want van detoxen kun je moe worden.

Waarom adviseer je supplementen na een behandeling?

Als onze wereld schoner zou zijn, we natuurlijke vruchtbare landbouwgrond zouden hebben en hier de groenten en fruit van zouden eten dan zou er ook geen noodzaakzijn voor supplementen.

Maar, onder de huidige omstandigheden is het aan te raden ons lichaam te ondersteunen met supplementen.

Wat voor een supplement raadt je aan voor onderhoud tussen de behandeling in?

Het is aanbevolen om probiotica te gebruiken om zoveel mogelijk goede behulpzame bacterien binnen te krijgen. Naast dat het voor goede spijsvertering zorgt is het essentieel voor je afweersysteem. Wist je dat meer dan de helft van je afweer door het immuunsysteem van je darm  wordt bepaald?

Hoeveel keer adviseer je om terug te komen na de eerste behandeling?

Ga ervan uit dat als je een optimaal resultaat wilt bereiken je het beste bij aanvang 3 behandelingen kunt doen. Daarna kan ik je aanraden het bij te blijven houden. De frequentie voor onderhoud is heel persoonlijk en van verschillende factoren afhankelijk.

Mensen die een detoxkuur volgen plannen dit bijvoorbeeld vaak jaarlijks in en bij buikklachten willen de meeste mensen het ieder kwartaal of half jaar bij houden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit hangt af van je conditie en het resultaat van de eerste behandeling. Als er jarenlang afvalstoffen zijn opgehoopt, dan is het niet waarschijnlijk dat dit na 1 behandeling verdwenen is. Wel is het zo dat de meeste mensen al een keer verbetering ervaren.

Vergeet hierbij niet de uitdrukking “mens sana in corpora sano” . Niet alleen je lijf vaart wel bij detoxen, ook je geest doe je er een groot plezier mee.

Hoe ben je er toe gekomen om colonhydrotherapeut te worden en waarom heb je voor het open system, de Angel of Water gekozen?

Tijdens een bijscholing aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum werd colonhydrotherapie belicht en hoorde ik er zulke enthousiaste verhalen over dat ik besloot hier mij verder in te gaan verdiepen. Ook al ben ik voor alle vormen van colonhydrotherapie gediplomeerd, werk ik met de Angel of Water. Dit omdat vrijwel al mijn klanten hier de voorkeur aan gaven.

Van dit apparaat staan er slechts 2 in Nederland, waarvan dus 1 in mijn praktijk. De Angel of Water komt uit Amerika. In Amerika wordt de Angel of Water vaak ingezet in de meer luxueuze klinieken en wordt gezien als het beste systeem dat er voor colonhydrotherapie op de markt is.

Waarom ben je helemaal naar Amerika gegaan voor een opleiding, zijn er hier geen goede scholen?

Er zijn zeker in Nederland zeker goede scholen om colonhydrotherapeut te worden. De opleiding in Amerika gaf mij de kans om ook les te krijgen in het ziekenhuis van een MLD arts. Dat was echt heel bijzonder.

Biografie auteur,  Monique de Leng, HBO – Natuurgeneeskundige, en colonhydrotherapeut.

In 1994 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Natuurgeneeskunde, destijds gevestigd in Hilversum. Sindsdien heb ik aanvullende opleidingen gedaan aan tal van andere instituten. Om voor jou de beste natuurgeneeskundige ondersteuning te kunnen samenstellen, houd ik mijn kennis op peil door het volgen van webinars, bijeenkomsten, korte en langere opleidingen.

Het vak ‘medische basiskennis’ was onderdeel van mijn opleiding, maar gelet op de wijzigende wetgeving heb ik in dit vak opnieuw examen gedaan in 2015. Voor jou als cliënt houdt dat in dat je voor mijn behandelingen een vergoeding onder je aanvullende zorgverzekering kunt vragen.

Colonhydrotherapie heb ik in Amerika, Engeland en Nederland bestudeerd om tot een zo’n breed mogelijke basis te komen. Met ruim 10 jaar ervaring op colonhydrotherapie kan ik jou optimaal adviseren en begeleiden.

Let Op: Colonwellness behandelt uitsluitend vrouwelijke cliënten.

http://www.colonwellness.nl/

 

Koop premium Probiotica bij Raw Superfoods

LifeGive Instinct 50 Miljard (30 Veganistische Capsules)   

Instinct 50 Miljard is een breedspectrum probioticum, ontwikkeld om zowel de dunne als de dikke darm in balans te brengen.

Gemaakt voor mensen die last hebben van spijsverteringskanaalproblemen zoals constipatie, diarree, winderigheid, een opgeblazen gevoel en algemeen ongemak.

Zeven stammen Lactobacillus maken 40% van de blend op, terwijl de resterende 60% uit twee stammen Bifidobacterium bestaat. Capsules met vertraagde afgifte worden gebruikt om er zeker van te zijn dat de probiotica het lagere darmkanaal in intacte staat bereiken.

LifeGive Instinct Probioticum Kritieke Dikke Darm 80 Miljard (30 Veganistische Capsules)

Gemaakt om de dikke darm te ondersteunen. LifeGive Kritieke Dikke Darm heeft veel hogere waarden van bacteriële stammen dan Instinct 50 Miljard.

Dit zorgt voor regelmatigheid en opluchting bij een incidenteel prikkelbare darm, en werkt snel en effectief.

Instinct is een breedspectrum probioticum, ontwikkeld om zowel de dunne als de dikke darm in balans te brengen. Gemaakt voor mensen die last hebben van spijsverteringskanaalproblemen zoals constipatie, diarree, winderigheid, een opgeblazen gevoel en algemeen ongemak.

Hetgeen dit probioticum met kop en schouders boven de drukbezette probiotica-markt doet uitstijgen is het ingrediënt AstraBiotic. LifeGiveTM Instinct (met AstraBiotic) werd in 2014 ontwikkeld en is het enige probioticum wat zowel de spijsvertering en het absorptievermogen van probiotica aanpakt.

LifeGive™ supplementen worden uitsluitend voor het wereldbekende Hippocrates Health Institute ontwikkeld en gemaakt, en voldoen aan de normen van de Naturally Occurring Standard (NOS) – een standaard die in het leven is geroepen om te onderscheiden tussen natuurlijk voorkomende vitaminen en voedingsstoffen en substanties die enige vorm van synthetische vitaminen en/of voedingsstoffen bevatten. Alle Hippocrates LifeGive supplementen ondergaan een rigoureus verificatieproces om NOS-gecertificeerd te worden, en bevatten geen enkele vorm van synthetisch toegevoegde voedingsstoffen – zowel direct als indirect.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactdetails

Industrieweg 1a 4104 AP Culemborg Postbus 78 4100 AB Culemborg Mail: info@rawsuperfoods.com KVK: 37107982 BTW: NL2313.32.075.B01