Home made hand cream with cacao butter!

skincare_550-366

Recipe by Noelle Kabel

Dit is een heerlijk recept voor de koudere dagen, wanneer de handen wat droger worden in dit klimaat. Dankzij de cacaoboter is deze butter voor handen dik en wordt zacht wanneer je het even verwarmd in je handen. Het blijft veel langer zitten dan een handcrème op waterbasis. Gebruik alleen niet teveel, anders laat je alles uit je handen vallen 😉

Ingrediënten

28 gram cacaoboter

28 gram bijenwas

4 eetlepels amandelolie (of een ander olie die jij prettig vindt)

12 druppels etherische olie naar keuze

Ik gebruik vaak oliën als wortelzaad (goed voor elk huidprobleem, droge huid), bergamot of cederhout (anti-septische eigenschappen), geranium (tegen veroudering en werkt hydraterend), en natuurlijk zijn er nog veel meer. Wees welkom om daar meer over te lezen op mijn website.

Probeer niet te enthousiast te zijn er 10 verschillende oliën met elkaar te mixen, want dan begrijpt je huid er niets meer van. Je wilt het rust en heling geven, dus houd het simpel, en blijf bij maximaal 4 verschillende etherische oliën.

 cacaobutter_369-550

Bereiding

Dit recept is heel simpel te bereiden, en je hebt genoeg tijd om Diana’s rauwe chocolade te eten tijdens het smeltproces. Je kunt de au bain marie methode gebruiken. Ik gebruik een chocolade fondue pan (fantastische uitvinding). Om het mengsel au bain marie te verwarmen, kun je water verhitten in een pan, en deze op een zacht vuurtje laten staan. Daar bovenop zet je een andere pan of kom (bij voorkeur van glas), zo smelt het mengsel zonder in aanraking te komen met water.

Laat eerst de cacaoboter smelten, samen met de bijenwas en amandelolie. Roer af en toe, totdat ieder deeltje is gesmolten. Laat het vervolgens een klein beetje afkoelen, en voeg de etherische oliën van jouw keuze toe. Roer nog eens, en giet het vervolgens zo snel mogelijk in een gesloten potje. Op die manier blijven de helende effecten van de ingrediënten langer werkzaam.

Wacht totdat het mengsel hard wordt, en verwen je handen!

 Noelle Kabel  www.noellemakessense.nl

 

Discounted raw cacao butter here:

250g Raw Superfoods own brand Raw Cacao Butter with 40% discount due to date 7-2016

500g Raw Superfoods own brand Raw Cacao Butter with 40% discount due to date 7-2016

cacao_butter_250gcacao_butter_500g

 

Contactdetails

Industrieweg 1a 4104 AP Culemborg Postbus 78 4100 AB Culemborg Mail: info@rawsuperfoods.com KVK: 37107982 BTW: NL2313.32.075.B01