Twee Recepten Met Kurkuma

Turmericdrink_ThamKC_trimmed1

Notenmelk met kurkuma

95 gram amandelen (8 uur lang geweekt)

480 ml. water

1-2 cm. verse kurkuma

2 zwarte peperkorrels

1 eetlepel honing

1 theelepel kokosolie

Meng de amandelen, water, kurkuma en peper in de blender en zeef het door een notenmelk zakje. Doe de melk terug in de blender. Voeg de kokosolie en honing toe, mix nogmaals goed door en serveer. Dit drankje kan warm worden geserveerd door het voorzichtig te verwarmen op het gasfornuis.

Het consumeren van kurkuma met zwarte peper, die piperine bevat, versterkt de opname van de kurkuma. Kurkuma is ook oplosbaar in vet, dus een beetje olie ondersteunt bij de absorptie.

Ontstekingsremmende juice

30 gram verse aloë gel (blad verwijderd)

1-2 cm verse gember

1-2 cm verse kurkuma

Sap van 0,5 citroen

Honing om te zoeten, naar smaak

300 ml zuiver water

Meng alle ingrediënten op hoge snelheid in een blender.

Gember wordt al eeuwen gebruikt om misselijkheid, overgeven, hoofdpijn, borst congestie, cholera, verkoudheid, diarree, maagpijn, reuma en aandoeningen aan het zenuwstelsel te behandelen.

De voordelen van kurkuma in een oogopslag

Curcumine, het gele pigment in kurkuma, is zo sterk ontstekingsremmend, dat het net zo effectief werkt als diverse anti-inflammatoire geneesmiddelen. Curcumine kan door de bloed-brein barrière reizen en beschermt de hersenen van aandoeningen als depressie en alzheimer. Het stimuleert ook de aanmaak serotonine en dopamine, de neurotransmitters in de hersenen.

Curcumine is een krachtige antioxidant die vrije radicalen kan neutraliseren, terwijl het lichaamseigen mechanisme voor antioxidanten wordt gestimuleerd.

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat het ook kankercellen in de blaas doodt en longkankercellen. Curcumine is ook nuttig bij het bestrijden en voorkomen van diverse hartaandoeningen.

 

aloelemon_web

Contactdetails

Industrieweg 1a 4104 AP Culemborg Postbus 78 4100 AB Culemborg Mail: info@rawsuperfoods.com KVK: 37107982 BTW: NL2313.32.075.B01