Baobab fruit poeder 250 gram (Biologisch & rauw)

12,50

De zuivere enzymrijke Baobab fruitpoeder wordt gebruikt in sappen, gezonde snackbars, smoothies, en desserts en heeft een scherpe smaak vergelijkbaar met een combinatie van peer, vanille en grapefruit. Deze pectine-rijke vrucht fungeert als een uitstekend bindmiddel en een natuurlijke verdikkingsmiddel. De gedroogde, baobab fruitpoeder bevat verschillende voedingsstoffen zoals antioxidanten, riboflavine, koolhydraten, calcium, magnesium, ijzer, kalium en fytosterolen, met lage niveaus van eiwitten en vetten. Het bevat enzymen, hoge niveaus van ascorbinezuur (vitamine C), vezels (ongeveer 50 gewichts%) en thiamine. Studies tonen aan dat het twee keer zo veel calcium bevat dan melk, zes keer zoveel vitamine C dan sinaasappels.

Uitverkocht

Product Description

Baobab boom (Adansonia Digitata L.) zijn indrukwekkende 30 meter hoge bomen, afkomstig uit het Arabische schiereiland en Afrikaanse continent; later in Australië en India geïntroduceerd. Arabische legende gaat dat baobab de eerste boom aller tijden was. Het leeft enkele duizenden jaren en blijft bladerloos voor maximaal 9 maanden in een jaar. De bladeren worden gebruikt voor medicijnen en specerijen, de schors wordt gebruikt voor touw en doek, en zijn fruit wordt gegeten. Het produceert een fruit  zo groot als een kokosnoot (ook apenbrood genoemd) met een fluwelen schil dat ongeveer 1,5 kg (3,3 lb) weegt. Deze fluweelzachte groene vrucht lijkt op een slanke versie van watermeloen of een ovale kalebas. Deze baobab fruit-peul heeft een zure smaak vergelijkbaar met een combinatie van peer, vanille en grapefruit.

De opengesneden Baobab fruit-peul presenteert witte vruchten die lijken op misvormde marshmallows verborgen in een vleeskleurige pezige vezels. Deze zachte olierijke, tedere witte vruchten hebben een vlezige, poederachtige pulp die in poedervorm word gemalen. De zuivere enzymen rijke Baobab poeder wordt gebruikt in sappen, gezonde snack bars, smoothies, en gebakken goederen. Deze pectine-rijke vrucht fungeert als een uitstekend bindmiddel en een natuurlijke verdikkingsmiddel.

Waar is het goed voor?

De gedroogde, baobab fruitpoeder bevat verschillende voedingsstoffen, zoals riboflavine, koolhydraten, calcium, magnesium, ijzer, kalium en fytosterolen, met lage hoeveelheden eiwitten en vetten. Het bevat enzymen, veel ascorbinezuur (vitamine C), vezels (ongeveer 50 gewichts%) en thiamine. volgens een National Geographic blog blijkt dat de huls twee keer zoveel calcium bevat dan melk, zes maal de vitamine C dan sinaasappels en grote hoeveelheid ijzer, vitaminen, fosfor, magnesium en antioxidanten.

Volgens een team van onderzoekers van de Arizona State University, biedt baobab fruit poeder controle van de bloedsuiker en helpt gewichtsverlies te ondersteunen.

Op basis van de studie gepubliceerd in het november 2013 editie van het tijdschrift Nutrition Research, is onthuld dat de inname van wit brood met gebakken baobab-extract drastisch de glycemische respons verminderde op de snel- verteerbaar zetmeel uit de geteste wit-brood monsters. Het blijkt dat de baobab vruchtenextract de glycemische respons verminderde in de patiënten, wanneer gebruikt bij een hoge dosis (37 g) en lage dosis (18,5 g) in 250 ml water, samen met wit brood.

Het is rijk aan vitamine C, die de vetverbrandingscapaciteit van het lichaam verhoogt.

Hoe wordt het gebruikt?

Het vitamine C rijke baobab fruit, met haar peer-achtige smaak en romigheid, is erg populair voor smoothies en drankjes, koekjes, desserts en ijs (gelado de mucua). In Zimbabwe wordt de baobab fruit gebruikt in traditionele gerechten in de vorm van vers fruit of vermalen pulp in drankjes en pap. Zijn witte, poederachtige vlees wordt gebruikt als zoetstof voor vruchtendranken, als verdikkingsmiddel in jus en jam of om een ​​pittige smaak toevoegen aan warme sauzen. Zijn droge pulp helpt bij gisting en wordt toegevoegd aan suikerriet bij het maken van bier.

Contactdetails

Postbus 78 4100 AB Culemborg Mail: info@rawsuperfoods.com KVK: 37107982 BTW: NL2313.32.075.B01