Blonde lijnzaden 500 gram (rauw)

4,50

Knapperige pure, rauwe gouden lijnzaad, die een subtiele nootachtige smaak hebben en een indrukwekkende selectie van waardevolle voedingsstoffen bevatten waaronder eiwitten, vezels, vitaminen, mineralen en omega-3 vetzuren. Meng in smoothies, strooi over muesli, soepen en salades, of toe te voegen aan rauwe crackers, brood en snacks. U kunt het ook een nacht in water weken en gebruiken als basis voor rauwe puddingen en desserts.

1 op voorraad

Productbeschrijving

Golden Lijnzaad (blonde of gouden lijnzaad) is een vezelrijke zaad van een oude voedselgewas, de vlasplant (Linum usitatissimum). Vlas is een eenjarige plant van de Linaceae-familie, afkomstig uit het oude Egypte, China en India; later in Europa, Afrika, Azië, de Verenigde Staten en Canada geïntroduceerd. Lijnzaad werd al in 650 voor Christus gekweekt in Griekenland en in Frankrijk in de 8ste eeuw voor Christus. Het werd meer dan 30.000 jaar geleden gebruikt in de Georgië Republiek en in Syrië rond 9000 jaar geleden. Het werd later verbouwd in Babylon al in 3000 voor Christus en is later verspreid naar China, India, Duitsland en Zwitserland.

De American Nutrition Association stelt dat Lijnzaad een rijke bron is van belangrijke essentiële vetzuren. Dit aardachtige gearomatiseerde, super-zaad bevat veel essentiële voedingsstoffen zoals koolhydraten, eiwitten, foliumzuur, vitaminen zoals pantotheenzuur, thiamine, vitamine B6, ijzer, kalium, magnesium, calcium, zink, fosfor, koper en magnesium.

Lijnzaad is verkrijgbaar in twee vormen: Bruin en blond of geel. Zij bezitten gelijke hoeveelheiden voedingskenmerken en omega-3 vetzuren. Golden lijnzaad heeft een nootachtige smaak en het is een rijke bron van omega-3 vetzuren, voornamelijk alfa-linoleenzuur (ALA). Het is ook rijk aan gamma-linoleenzuur, een essentiële vetzuren (EFA) en lignanen, vezelachtige verbindingen die isoflavonen en fyto-oestrogenen bevaaten die anti-oxidant effecten verschaffen. Lijnzaad is rijk aan slijmstoffen (gom), een gelvormende, in water oplosbare vezel die de werking van het darmkanaal ondersteunt. Het slijm componenten bestaan ​​uit galactoxylans en arabinoxylanen.

Golden lijnzaad word gebruikt door ze ’s nachts te weken in het water en ze toe te voegen aan ontbijt gerechten. Als alternatief kunnen ze worden vermalen in een koffiemolen of vijzel.

Ze zijn populair in raw food gerechten voor het maken van lijnzaad crackers, en als bindmiddel in andere gedroogde recepten, zoals rauw voedsel brood en hamburgers.

Contactdetails

Postbus 78 4100 AB Culemborg Mail: info@rawsuperfoods.com KVK: 37107982 BTW: NL2313.32.075.B01