Zwarte Chia zaadjes 500 gram 50% Korting ivm datum

Offer

9,95 4,95

Heerlijke kleine rauwe chia zaden, die een milde smaak hebben en een indrukwekkende selectie van voedingsstoffen bevatten waaronder eiwitten, vezels, vitaminen, mineralen en omega-3 vetzuren. Achterzijde Meng in smoothies, strooi over muesli, soepen en salades, of gebruik als een smakelijke ingrediënt in rauwe snacks. Als alternatief weken in water om chia gel maken en te gebruiken als basis voor waterrijk rauw ontbijt en desserts. Absorbeert 10x zijn eigen gewicht in water.

THT 31-08-2018

8 op voorraad

Productbeschrijving

Chia zaden zijn kleine, hydrofiele, gevlekte, ovale zaden van de woestijnplant Chia (Salvia Hispanica). Chia is een bloeiend, eenjarig kruid, behorend tot de mint-familie, afkomstig uit Zuidelijk- of Centraal-Mexico en Guatemala, maar later werd het ook geïntroduceerd in Argentinië, Peru en Bolivia. Het werd voor het eerst gebruikt door de Azteken in de Teotihuacan en Tolteken beschavingen in de vallei van Mexico. Tussen 900 en 1500 v.C. was het een handelsgewas in Mexico. Bewijs suggereert dat Chia zaadjes al sinds 3500 v.C. het voornaamste voedsel was, die door de Azteken en de Maya’s werd geconsumeerd. Tijdens de precolumbiaanse beschavingen, werd Chia gebruikt als grondstof voor voedings- en medicinale doeleinden. Momenteel wordt dit superfood, die veel energie levert, veel gebruikt en de populariteit neemt wereldwijd toe.
Chia zaden zijn vezelrijk, leveren energie en zijn voedzaam. Daarnaast zijn de zaden een geweldige bron van omega-3 vetzuren en mineralen. De Chia plant heeft lange, witte bloemen (witte zaden variant) of paarse bloemen (zwarte zaden variant). Chia zaden zijn beschikbaar in wit, zwart, bruin, grijs en gemengde kleuren. De zwarte en witte Chia zaden worden het meest gebruikt. Hoewel zwarte en witte Chia zaden in kleur verschillen, wordt aangenomen dat ze beiden evenveel voedingsstoffen bevatten, waaronder omega-3 vetzuren, vezels en proteïnen. De zwarte zaden bevatten echter meer antioxidanten. Witte zaden bevatten veel proteïnen en hebben een mildere smaak, vergeleken met de zwarte zaden. Deze aannames missen echter sterke, klinische data en beide soorten komen behoorlijk overeen, wat voedingsstoffen en voedingswaarde betreft.

Dit oude superzaadje is enorm voedzaam, rijk aan Omega-3 vetzuren (linoleenzuur), antioxidanten, vezels, proteïnen, koolhydraten, ijzer, kalium, calcium, zink en magnesium. Het is een glutenvrije regulator van de bloedsuikerspiegel, die ook nog eens vele gezondheidsvoordelen oplevert. Het bestaat uit 60 procent lipiden, zoals Omega-3 en Omega-6 alfa-linoleenzuur (ALA).

Waar is Chia goed voor?

Volgens een 2014 pilotonderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift “Alternative and Complementary Medicine”, zal de inname van 25 gram gemalen Chia zaden, gedurende10 weken, zorgen voor verhoogde serumniveaus eicosapentaeenzuur, alfa-linoleenzuur en omega-3 lange keten vetzuren, die de gezondheid van het hart aanzienlijk verbeteren zonder dat het andere risico’s op ziekten of ontstekingen oplevert.
Onderzoeken op ratten hebben geconcludeerd dat Chia zaden het goede cholesterol (HDL) verhogen en ontstekingen, triglyceriden, insulineresistentie en de hoeveelheid buikvet verlagen.

Hoe wordt Chia gebruikt?

Chia zaden worden rauw, in olie- of poedervorm worden geconsumeerd. Chia zaden kunnen ook worden toegevoegd aan smoothies, yoghurt, energierepen, ontbijtgranen en mueslirepen. Chia zaden, die vermalen zijn tot bloem of meel, noemen we Pinole en dit wordt vaak gebruikt in cakes, pap en koekjes. Rauwe Chia in een drankje wordt in Mexico Chia Fresca genoemd. Chia zadenolie kan worden gebruikt in cornflakes, brood en salades. Gelei chia, die wordt verkregen door Chia zaden in water te weken, wordt gebruikt in smoothies en pudding. Chia scheuten kunnen worden gebruikt als broodbeleg en in salades.

Referenties:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22830971

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18492301

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17356263

Product Omschrijving

Chia zaden zijn een uitstekende bron van omega-3 vetzuren, antioxidanten en vezels. De kleine, meestal grijsachtige, zaden kunnen worden gemengd in water of vruchtensap voor een verfrissend drankje, gestrooid over ontbijtgranen, gegeten als tussendoortje, of vermalen en gemengd met bloem om mee te bakken. De nootachtige smaak is zeer bevredigend. Chia zaden komen in samenstelling overeen met lijnzaad, maar zijn eenvoudiger te verteren. Deze zaden zijn glutenvrij, koosjer en komen niet van genetisch gemodificeerde gewassen.

Contactdetails

Postbus 78 4100 AB Culemborg Mail: info@rawsuperfoods.com KVK: 37107982 BTW: NL2313.32.075.B01