Hennepzaden Gepeld 500 gram

9,95

Heerlijk puur en romig, rauwe, gepelde hennep zaden, die een heerlijk nootachtige smaak hebben, bevatten compleet eiwit inclusief edestin, evenals vezels, vitaminen en mineralen en omega-3 vetzuren. Een smakelijke aanvulling op rauwe soepen, veganistisch sauzen, salades en snacks, en gewoon perfect in smoothies, shakes en noten melk. Van die wettelijk bevoegd hennep dat is laag in THC.

 

 

Uitverkocht

Productbeschrijving

Hennepzaden worden geproduceerd uit legaal geautoriseerde hennepvoedsel varianten. Ze zijn rijk aan voedzame proteïne (edestine), die alle essentiële aminozuren bevat in de correcte samenstelling voor het dieet van de mens. Ook leveren hennepzaden antioxidanten, zoals vitamine E, die kanker helpt voorkomen en lecithine, die de hersenen voedt, maar ook alle belangrijke mineralen die het lichaam nodig heeft.

Hennep bevat de meest gebalanceerde olie uit de natuur, met essentiële vetzuren (EFAs), omega 3 en 6, plus GLA in een, vanuit voedingsoogpunt, optimale verhouding. Dit zijn de vetten die ons alleen maar goed doen en bijdragen aan de hormoonbalans, gezondheid van de huid, functioneren van het immuunsysteem en de regulatie van het cholesterolniveau in het bloed.

Deze eenvoudig te oogsten granen bevatten meer dan 30% olie, ongeveer 25% proteïne en een grote hoeveelheid aminozuren. Hennepzaad bevat essentiële mineralen, waaronder magnesium, fosfor, kalium, zwavel en ook mangaan, die helpt bij het omzetten van EFAs. Het is ook nog eens een bron van zink, calcium, ijzer en vitamine A.

Ongeveer 60% linolzuur (omega 6) en 20% linoleenzuur (omega 3) in een 3:1 ratio zorgt voor de ideale verhouding voor het menselijk lichaam. Deze verhoudingen zijn met name belangrijk omdat ontdekt is dat teveel van het een tekort veroorzaakt van het ander. Omega 3 vetzuren, die ook te vinden zijn in vette vis of lijnzaad, ontbreken vaak in het westerse dieet.

EFAs onderhouden de functie en integriteit van celmembranen, trekken zuurstof aan en helpen bij het ontgiften door gifstoffen naar de nieren te brengen of het huidoppervlak, vanwaar ze worden uitgescheiden. Hennep is ook een goede bron van GLA (gamma linoleenzuur – 4%), wat ook het actieve ingrediënt is in teunisbloemolie, maar ook omega-9, SDA (stearidonzuur) en vitamine E.

75% Van de vetzuren in hennepolie zijn meervoudig onverzadigd. Deze fragiele vetzuren worden gedenatureerd door hitte, dus zouden niet bij het koken moeten worden gebruikt. Verse hennepolie heeft een groenige kleur, die overeenkomt met de kleur van donkere olijfolie. Haar milde, nootachtige smaak is overheerlijk in saladedressings, rauwe sauzen en smoothies. De gepelde zaden zien er ongeveer uit als sesamzaden en smaken naar een combinatie van zonnebloempitten en pijnboompitten.

Hennep is absoluut een wonderplant met uitgebreide industriële toepassingen. Hennep levert papier, stof, olie en medicijnen. Tot het einde van de 19de eeuw was hennep het belangrijkste gewas ter wereld, die deze rauwe materialen leverde. Het gewas heeft geen herbiciden of pesticiden nodig, wordt in slechts 4 maanden volwassen en produceert 4 keer meer rauwe vezels als een boomgaard van gelijke grootte. Hennepgewassen zijn met name efficiënt in het omzetten van CO2 naar zuurstof en vezels en zijn daarom ook nuttig in het vertragen van het broeikaseffect.

Het type hennepzaad, dat voor consumptie geschikt is, zal je niet high maken. Dit komt omdat het afkomstig is van een variant die bijna geen psychoactieve THC bevat (delta 9-tetrahydrocannabinol).

 

Contactdetails

Postbus 78 4100 AB Culemborg Mail: info@rawsuperfoods.com KVK: 37107982 BTW: NL2313.32.075.B01