Lucuma Fruitpoeder 500 gram (rauw)

16,50

Lucuma (Pouteria obovata) is een prachtige, subtropische vrucht uit de Andes streek en maakt deel uit van de Sapote familie. De vrucht groeit oorspronkelijk in de droge, subtropische kust valleien van Peru en is later in Ecuador en Chili geïntroduceerd. Het is één van de verloren gewassen van de Inca’s, welke het eten van de vrucht koppelde aan vruchtbaarheid. De goudgele Lucuma vrucht, met haar vanille- en karamelachtige smaak en romigheid, is erg populair in drankjes, pudding, taarten, koekjes en slagroom ijs. De Lucuma vrucht is erg veelzijdig en is bovendien rijk van smaak, rijk aan voedingsstoffen en geeft een verzadigd gevoel. Daarnaast heeft de vrucht een zeer unieke smaak. De licht gele of licht oranje kleur van het vruchtvlees wordt vaak gemengd met ander voedsel om het zo meer smaak en kleur te geven. Een alternatieve omschrijving van de smaak is een unieke combinatie van esdoorn siroop en zoete aardappelen. De Lucuma vrucht is niet zuur van smaak en zit boordevol voedingsstoffen. Het is een belangrijke bron van koolhydraten en calorieën met hoge concentraties van mineralen als ijzer en vitaminen als caroteen (vitamine A) en niacine (vitamine B3), evenals andere vitamine B varianten.

Uitverkocht

Product Description

Lucuma (Pouteria obovata) is een prachtige, subtropische vrucht uit de Andes streek en maakt deel uit van de Sapote familie. De vrucht groeit oorspronkelijk in de droge, subtropische kust valleien van Peru en is later in Ecuador en Chili geïntroduceerd. Het is één van de verloren gewassen van de Inca’s, welke het eten van de vrucht koppelde aan vruchtbaarheid. Dit is een uitzonderlijk voorbeeld van een type gewas dat in de oudheid werd geteeld en dat buiten haar thuisland nauwelijks bekend was, totdat het recentelijk een plekje heeft gevonden in de moderne voedselindustrie. Van de Lucuma bomen in het Andes gebied is bekend dat zij ouder dan 500 jaar kunnen worden en dan nog steeds vruchten dragen!

De Lucuma vrucht is erg veelzijdig en is bovendien rijk van smaak, rijk aan voedingsstoffen en geeft een verzadigd gevoel. Daarnaast heeft de vrucht een zeer unieke smaak. De licht gele of licht oranje kleur van het vruchtvlees wordt vaak gemengd met ander voedsel om het zo meer smaak en kleur te geven. Een alternatieve omschrijving van de smaak is een unieke combinatie van esdoorn siroop en zoete aardappelen.

Het is een vrucht met veel belangrijke voedingsstoffen en rijk aan vitamine B, met name vitamine B3 en caroteen. Het is daarnaast ook rijk aan vezels, mineralen, koolhydraten en bevat 14 essentiële sporenelementen zoals natrium, magnesium, calcium en fosfor. De vrucht zit boordevol voedingsstoffen, waaronder antioxidanten welke ons immuunsysteem versterken. De Lucuma vrucht is niet zuur van smaak en zit boordevol voedingsstoffen. Het is een belangrijke bron van koolhydraten en calorieën met hoge concentraties van mineralen als ijzer en vitaminen als caroteen (vitamine A) en niacine (vitamine B3), evenals andere vitamine B varianten.

De Lucuma vrucht wordt eerst plukt en gewassen in water. Daarna wordt de vrucht geschild en bevroren in een statisch tunnelsysteem. Het thermisch centrum wordt afgesteld op een optimale temperatuur van -22 graden Celsius zodat het puurste natuurlijke isolaat geextraheerd kan worden. Op deze manier wordt Lucuma poeder of bloem geproduceerd.

Waarvoor wordt het gebruikt?
De Lucuma vrucht is wetenschappelijk getest en studies wijzen uit dat het eten van de vrucht gunstig is voor de gezondheid. In een publicatie van het Amerikaanse tijdschrift “ Journal of Medicinal Food” uit 2009 is te lezen dat de Lucuma vrucht rijk is aan antioxidanten en daarom therapeutische eigenschappen heeft die gunstig zijn voor de behandeling van bijvoorbeeld hypertensie en type 2 diabetes.

Volgens een publicatie in het Amerikaanse tijdschrift “Journal of Cosmetic Dermatology” uit 2010 wordt er gesuggereerd dat de olie van Lucuma noten het helingsproces van een wond versnelt. Uit de studie blijkt dat de olie het regenereren van de huidcellen stimuleert en dus het herstellen van een wond versnelt.

Het bevat carotenoïden – dit zijn krachtige antioxidanten – waarvan wordt gedacht dat deze ons immuunsysteem versterken, vermindert de kans op ontstekingen, beschermt het lichaam tegen bepaalde kankervarianten en houdt de bloeddruk in balans. Het consumeren van Lucuma geeft u bovendien een boost aan energie in de vorm van calorieën.

Hoe wordt het gegeten?
De goudgele Lucuma vrucht, met haar vanille- en karamelachtige smaak en romigheid , is erg populair in drankjes, pudding, taarten, koekjes en slagroom ijs. In Peru is de Lucuma vrucht zelfs populairder dan vanille en chocolade! Het oranje/gele gekleurde pulp van de vrucht heeft een droge, zetmeelachtige textuur en kan worden gebruikt om een gerecht op te dikken en het romiger te maken. Het heeft een smaak die het best vergeleken kan worden met een combinatie van karamel, esdoorn siroop, zoete aardappelen en pompoen. De pulp van de vrucht wordt uitgedroogd zodat hier Lucuma bloem of poeder geëxtraheerd kan worden.

De Lucuma vrucht staat bekend onder de volgende wetenschappelijke namen: Pouteria Obovata of Lucuma Obovata. In 1531 werd de Lucuma vrucht voor het eerst buiten Peru ontdekt door de Europese ontdekkingsreizigers die kennis maakte met het rijk van de Inca’s. De vrucht is toen de geschiedenis boeken in gegaan als “Het goud van de Inca’s”. De Lucuma vrucht, ook wel Lucma genoemd, staat in de Filipijnen bekend onder de naam Teissa en in Groot-Brittannië onder de naam Egg fruit. De droogteresistente Lucuma boom is inheems in de valleien van de Andes in Peru. De bomen zijn echter ook te vinden in Costa Rica, Bolivia, Vietnam, Equador, Laos en de subtropische uitlopers van Californië.

Contactdetails

Postbus 78 4100 AB Culemborg Mail: info@rawsuperfoods.com KVK: 37107982 BTW: NL2313.32.075.B01