Cacaonibs 250 gram (rauw)

Offer

8,50 5,95

Onweerstaanbare stukjes pure, rauwe Criollo 'Arriba Nacional' cacaobonen, die een rijke chocolade smaak hebben en een verscheidenheid aan voedingsstoffen bevatten waaronder vitaminen, mineralen, vezels, essentiële vetzuren en fenylethylamine (PEA). Heerlijk in combinatie met noten en gedroogde vruchten in een lekkere studentenhaver, gestrooid over desserts, of gebruikt als een rijke ingrediënt in zelfgemaakte rauwe chocolade, gebak en energierepen.

Uitverkocht

Browse Wishlist

Productbeschrijving

Cacaonibs

Raw Superfood’s Cacaonibs zijn een overheerlijke manier om hoogwaardige voedingsstoffen aan je menu toe te voegen. Cacaonibs komen van cacao bonen, de noot van het fruit van de groenblijvende boom Theobromo Cacao. Cacaobonen zijn een geweldige bron van rijke mineralen en antioxidanten, die bijdragen aan een goede gezondheid en ziektes voorkomen. Raw Superfood’s Cacao nibs zijn ethisch geteeld en afkomstig van een leverancier in Ecuador, die de cacaobonen direct koopt van kleine biologisch gecertificeerde boeren. Deze Criollo ‘Arriba Nacional’ cacaobonen worden biologisch gekweekt onder milieuvriendelijke omstandigheden en leveren de beste kwaliteit cacaobonen en nibs. Door het kopen van Raw Superfoods cacaobonen en nibs help je indirect mee het regenwoud te beschermen. Deze cacaobonen zijn lastig op zichzelf te telen en hebben een natuurlijk regenwoud nodig om te floreren.

Raw Superfood’s Cacaoproducten komen van de niet-hybride oude Criollo variant van cacao. Criollo bonen zijn de meest delicate en geroemde bonen, die op de wereld worden geproduceerd, en ze representeren slechts 1% van de massaproductie ter wereld. Criollo varianten hebben een exotische smaak en zijn superieur in kwaliteit, vergeleken met de lager geprijsde cacaopoeders op de markt. Ons product is ook vrij van microbiële verontreiniging, wat uitzonderlijk is voor internationaal verkrijgbare cacaoproducten. Strenge kwaliteitscontroles verzekeren een eersteklas, superieur product.

Voedingsprofiel van Raw Superfood’s Cacaonibs

Cacaonibs barsten van de voedingsstoffen en leveren een fantastische hoeveelheid mineralen, magnesium en chroom, maar ze zijn ook een goede bron van koper, zink, ijzer, kalium en calcium. Cacaonibs zijn rijk aan antioxidanten als polyfenolen, epicatechins en catechines, die een vitale rol spelen in het voorkomen van degeneratieve ziekten.

Rijk aan mineralen:

Cacaonibs zijn van nature rijk aan mineralen, magnesium en ijzer, maar bevatten ook het sporenelement chroom. Magnesium is nodig om calcium in de botten te behouden en de gezondheid van de zenuwen te verbeteren. IJzer is nodig om zuurstof te vervoeren naar diverse weefsels. Het sporenelement chroom is belangrijk om de bloedsuikerwaarden te behouden.

Antioxidanten:

Er zitten 30 keer meer antioxidanten in cacaobonen dan in groene thee, onder andere flavonolen, catechines en anthocyanidinen. Flavonolen zijn de meest belangrijke polyfenolen in cacaobonen. Cacaobonen leveren ook theobromine, een alkaloïde die overeenkomt met cafeïne maar zonder de schadelijke effecten.

Neurotransmitters:

Cacao is een bron van anandamide, een neuro-chemische stof die verantwoordelijk is voor feel good factor. Cacao bevat ook MAO (Monoamine oxidase enzym)-remmers, die de afbraak van anandamine voorkomen, waardoor serotonine wordt afgescheiden, een andere neurotransmitter die verantwoordelijk is voor geluk en opwekkende emoties.

Verbetert aandacht en alertheid:

Cacao bevat een stof genaamd fenylethylamine (PEA), een andere neurotransmitter die nodig is voor positieve effecten in de hersenen. PEA is een alkaloïde die mild stimulerend werkt en de alertheid verbetert. Daarnaast zijn cacaobonen ook rijk aan vitamines B, die verantwoordelijk zijn voor het vrijgeven van energie via voedsel.

Hoe gebruik je het?

Raw Superfood’s cacao nibs zijn absoluut verrukkelijk als tussendoortje, maar ook geweldig om in recepten te gebruiken. Voeg het toe aan smoothies voor een extravagante chocoladesmaak of aan je zelfgemaakte mueslirepen en koekjes om meer voedingswaarde toe te voegen en je gerecht een zalige choco-twist te geven!

Contactdetails

Industrieweg 1a 4104 AP Culemborg Postbus 78 4100 AB Culemborg Mail: info@rawsuperfoods.com KVK: 37107982 BTW: NL2313.32.075.B01