Verse biologische Aloe Vera Grote blad 40 cm

3,95

Aloë Vera (Aloë Barbadensis) is een succulente plant afkomstig uit Afrika, die overal in de tropische, subtropische en woestijnachtige gebieden van de wereld wordt verbouwd. Het wordt gewaardeerd om de dikke heldere geleiachtige stof die voorkomt in de bladeren, die vele helende en therapeutische eigenschappen hebben. Het helpt veel systemen van het lichaam, het stimuleren van het immuunsysteem, als ontgiftingsmiddel en spijsvertering. Het is rustgevend en van invloed op de heling van beschadigd weefsel intern en extern. Daarom heeft het een breed scala aan toepassingen.

Uitverkocht

Productbeschrijving

Deze frisse aloe vera gel is chemisch complex met ongeveer 75 actieve verbindingen zijn zij ook een rijke bron van polysacchariden (lange keten suikers). Met name bevat het mucopolysacchariden (MPS), die in alle lichaamscellen aanwezig zijn. Maar omdat de productie van MPS stopt na de leeftijd van 10, moeten we een beroep doen op externe bronnen, en enkele planten kunnen deze zo rijkelijk voorzien als Aloë Vera. Deze MPS suikers schijnen de gewrichten te smeren, het immuunsysteem te stimuleren en voert de colon. Aloë Vera is bijzonder rijk aan de MPS Acemannan die macrofagen van het lichaam (een soort witte bloedcellen) stimuleert om interferon en interleukine produceren, die helpt het bestrijden van virussen en andere infecties.

Aloë stimuleert de lever om meer glutathion, een belangrijke antioxidant en ontgiftende stof die helpt bij de productie van witte bloedcellen.

Daarnaast bevat heilzame anthrachinonen, vetzuren, zwavel, salicylzuur en fenolen die anti-microbiële en anti-inflammatoire voordelen. De anti-inflammatoire effecten kunnen bewezen in wetenschappelijke studies, betekent dat het nuttig kan zijn bij aandoeningen zoals artritis of zweren. Deze anti-inflammatoire voordelen samen met de zwavel die aloë bevat maken het een ideale superfood om gezamenlijke gezondheid te ondersteunen. Het herstelt ook het niveau van nuttige darmbacteriën en verbetert de gastro-intestinale aandoeningen. Het verhoogt de energie-niveaus, en als een adaptogeen vermindert het stress en spanning.

Twee gestructureerde studies hebben gesuggereerd dat de bloedsuikerspiegel kan worden verminderd met aloë vera, wat suggereert dat het handig kan zijn voor mensen met diabetes.

Aloë staat bekend om het gebruik als een externe huidbehandeling. Het lignine componenten laat het diep doordringen in de huid, waardoor diverse huidaandoeningen genezen op een dieper niveau. Overige componenten helpen de collageen synthese van de huid. Aloë is vooral effectief voor de behandeling van zonnebrand en is onderzocht als een behandeling voor brandwonden straling.

Aloë wordt vaak gebruikt in commerciële producten haar en huid, en in gezondheidsdranken. Veel mensen nemen de verse aloe vera gel nu in door het mengen in water, vruchtensappen of smoothies. Veel van de Aloë producten worden gepasteuriseerd met behulp van hoge temperaturen  die polysacchariden, enzymen en andere actieve voedingsstoffen vernietigen. Daarom is het veel beter om rauwe producten of verse aloë bladeren te kiezen. Met behulp van de verse aloe zorgt u er ook voor dat u geen extra additieven of vulstoffen die zijn toegevoegd aan een commercieel product binnen krijgt.

Er is enige bezorgdheid over de Aloin gehalte van Aloë Vera. Dit is een gele gepigmenteerde stof ook wel bekend als aloë latex die is gevonden tussen de groene buitenschil en de binnenste gel. Aloine is een krachtige laxeermiddel en hoewel het een goed alternatief voor over the counter laxeermiddelen, is het niet wenselijk om het in te grote hoeveelheden te consumeren. Dit deze reden dat de meeste aloë sap fabrikanten waarvan de producten zijn gemaakt met behulp van het hele blad, stappen hebben ondernomen om de aloin te  verwijderen. Dit is van ondergeschikt belang bij gebruik van de binnenste gel alleen omdat het kleine hoeveelheden aloïne bevat. Resten aloine kan verder worden verwijderd uit de gel filets door het weken in water.

Hoe te gebruiken

Gebruik 30 gram verse gel elke dag, de eerste week je het gebruikt. Daarna gebruik 50 gram per dag, maximaal 80 gram. Neem een ​​pauze na een paar weken, op te merken wat het effect van de aloë op je lichaam heeft gehad. Daarna is het ok om het dagelijks gebruik voor onbepaalde tijd voort te zetten.

Om de gel te bereiden, snijd u een segment van enkele centimeter breed, gebruik de bladvoet en de top niet. Snij de gekartelde randen af. Leg het, platte kant naar beneden op het oppervlak, en snij met een mes langs de binnenkant van de buitenste groene schil om het te verwijderen. Draai het om en snij langs de binnenkant van de buitenste schil, en de gel is klaar voor gebruik. Indien gewenst de gel in water weken om de resterende aloin te verwijderen. Onmiddellijk gebruiken of op te slaan in de koelkast voor een paar dagen in een gesloten pot, bedekt met water. Het toevoegen van een schijfje citroen of limoen zal het langer vers te houden. De gel kan ook worden opgeslagen in de vriezer.

Verse bladeren blijven ongeveer 2 maanden in de koelkast of tot 1 jaar in de vriezer goed. Bedek de gesneden einden ​​met plasticfolie.

Recept suggestie Fresh Aloe Vera Limonade

Onze verse aloe vera bladeren zijn gecertificeerd biologisch en afkomstig uit Spanje.

Contactdetails

Industrieweg 1a 4104 AP Culemborg Postbus 78 4100 AB Culemborg Mail: info@rawsuperfoods.com KVK: 37107982 BTW: NL2313.32.075.B01